Begeleiding

helping-the-elderly-548822-mMet ingang van 1 januari 2015 ligt de verantwoording om zorg wel of niet toe te kennen bij de gemeente. Het budget is karig en het aantal aanvragen blijft stijgen. Steeds vaker krijgt men daarom ook ‘Nee’ te horen en valt de nodige hulp en/of zorg (deels) weg. Mensen worden geacht langer zelfstandig te blijven wonen maar ook zelf hun zorg en welzijn te regelen en in te kopen.
Hierdoor wordt er steeds vaker een beroep gedaan op familie of mantelzorgers. Maar wat als die er niet zijn? Of dat familie zo ver weg woont dat even langs gaan niet tot de mogelijkheden behoort?
Dan kan Viventem uitkomst bieden, particuliere begeleiding en gezelschap op maat.
Ouders hebben een groot deel van hun leven voor de kinderen gezorgd en klaar gestaan. Voor veel mensen is het dus heel logisch dat ze nu voor hun ouders willen zorgen en voor ze klaar willen staan. Dat dat in deze tijd niet altijd even makkelijk is, heeft vaak te maken met de afstand en/of een druk gezin in combinatie met een baan. Of simpel weg het feit dat er geen kinderen zijn. Dan is het fijn als er hulp ingeschakeld kan worden zodat ook ouderen nog kunnen blijven genieten van de mooie en leuke dingen in het leven.
Daarnaast kan het ook een geruststellende gedachte zijn dat er op vaste tijden even iemand langs gaat. Bij mogelijke veranderingen in de thuissituatie kan dan de familie ingeschakeld worden. In goed overleg ben ik ook in de weekenden en avonduren beschikbaar.

Wat kan ik verwachten?

De begeleiding die geboden wordt is afhankelijk van de wensen en behoeften. Tijdens een intake gesprek zullen die in kaart gebracht worden. Viventem kan voor langere tijd maar ook éénmalig ingeschakeld worden.

Buiten de deur
Samen een boodschap doen, winkelen, wandelen of een (cultureel) uitstapje. Maar ook een bezoek aan de dierenarts, huisarts, tandarts of het ziekenhuis is een activiteit waarbij begeleiding én vervoer nodig kan zijn.

In huis
De krant of een boek voorlezen, een spelletje doen, hulp bij internet, samen koken of gewoon even een kopje thee met een luisterend oor.

Vervanging
Stel uw mantelzorger is ziek of met vakantie. Ook dan kan Viventem ingeschakeld worden.

Kortom….Zelfstandig met een beetje hulp
Benieuwd wat Viventem voor u kan betekenen? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.